AP APARTMENT

(Barcelona)

GeorgKayser_architecture_interiordesign_residencial_AP_6.jpg

AP Apartment is the home for a family from the UK. It is situated in the Eixample Derrecha, an area with impressive turn of the century buildings. 

We designed and executed the project to create a vivid dialogue between old and new. The distribution respects the found architecture, but at the same time has been modified to become a stage for contemporary living. 

Original elements like frescos on the walls, moldings in the ceiling, and floor tiles have been carefully restored. Whitened oak flooring, and newly rendered walls create a warm and comfortable feel. New openings and partly destruction of mezzanine levels were necessary to bring in light and lend all spaces certain grandeur. 

Built in furniture in almost every room has been designed and custom made by th estudio, like the library wall in the drawing room, the kitchen, dressing area and in bathroom and study. 

Furniture and lights have been chosen in line with set parameters. One can find a selection modern classics like the Barcelona chair, Vitra and Gubi designed sofas, and mid century design pieces. 

ARCHITECTURAL DRAWINGS

BEFORE